Тръмп назначи първите трима държавници в своето управление

Новоизбраният президент Доналд Тръмп назначи първите трима държавници в своето управление. Сенаторът Джеф Сешънс ще бъде главен прокурор и ще оглави Министерството на правосъдието, конгресменът Майк Помпео ще заеме поста директор на ЦРУ, а генералът в оставка Майкъл Флин  ще стане президентски съветник по въпросите на националната сигурност.

Помпео е представител на консервативното крило на Републиканската партия на САЩ и яростен критик на ядреното споразумение с Иран.

И тримата са приели предложените постове от Тръмп, заявиха официални представители от администрацията на републиканеца.

Според информация на световните агенции републиканския сенатор от щата Алабама Джеф Сешънс поста главен прокурор на САЩ. 69-годишният Сешънс, който е сенатор вече четири мандата, е изявен поддръжник и един от най-ревностните защитници на политиките на Тръмп.

За избрания съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин по-рано днес информационният портал „Яху нюз” написа, че той е имал достъп до секретна информация, докато е бил шеф на частна консултантска фирма, оказваща „различна разузнавателна поддръжка” на чуждестранни клиенти. Не е ясно дали съвместяването на двете дейности е в нарушение на закона, но порталът намеква, че това би могло да създаде проблеми на Флин при утвърждаването на кандидатурата му. / БТВ

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка