Тръмп изостава, призна шефката на кампанията му

Шефката на кампанията на Доналд Тръмп - Келиан Конуей призна вчера, че републиканският кандидат за Белия дом изостава зад съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде Ройтерс.

Конуей каза, че Клинтън има "огромни предимства", включително финансови, които са й дали възможност да похарчи милиони за телевизионна реклама преди изборите на 8 ноември.

"Изоставаме", каза Конуей в предаването на Ен Би Си "Среща с печата" и добави, че

предизборният екип на Тръмп ще положи усилия да привлече избирателите, които все още не са решили за кого ще гласуват, но и не са готови да подкрепят Клинтън.

В последния дебат миналата седмица с Клинтън, Тръмп атакува един от устоите на американската демокрация, като отказа да се ангажира, че ще признае резултата от изборите. А по-късно каза, че ще признае резултата от изборите, но ако ги спечели.

Хилари Клинтън веднага заклейми отказа на съперника си да признае резултата от изборите и призова избирателите да се възползват от възможността за ранно гласуване и да подадат гласа си възможно най-бързо.

"Той отказа да заяви, че ще уважи резултата от тези избори и това е заплаха за демокрацията. Мирният преход на властта е едно от нещата, които правят Америка да бъде Америка", каза тя пред около 3500 души на митинг в Роли, в щата Северна Каролина. "Отсега до 5 ноември вие можете да гласувате предварително навсякъде в страната".

Синът на Доналд Тръмп - Ерик, каза вчера, че баща му ще приеме стопроцентово резултата от изборите, ако те са честни. "Според мен баща ми казва: "Искам честни избори". Ако резултатът е честен, той абсолютно ще го приеме. Това е съвсем сигурно", добави Ерик Тръмп пред телевизия Ей Би Си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка