Тръмп искал да положи клетва на своя книга

Бивша служителка на US президента разкрива пикантерии

Доналд Тръмп искал да се закълне като държавен глава, положил ръка върху своя собствена творба, а не върху Библията, каквато е традицията. Това пише информационният портал Slate, цитирайки извадки от книга, която предстои да бъде публикувана.

Тя е дело на Омароса Маниголт-Нюман - бивша директорка на службата за комуникации на Белия дом, която се оттегли от поста през януари т.г.

По думите на Омароса Тръмп я попитал какво мисли за идеята да положи клетва над “Изкуството на сделката”, написана от него в съавторство с журналиста Тони Шварц и излязла в продажба през 1987 г. “Това е най-великата книга за бизнеса”, обяснил Тръмп и посочил, че клетвата над нея ще символизира намеренията му да “сключва най-добрите сделки за страната”. И не пропуснал да допълни, че така ще се увеличат продажбите на творбата му. Екипът на президента обаче успял да го разубеди и той положи клетва с ръка на Библията.

Омароса твърди още, че след като напуснала Белия дом, помощници на Тръмп й предложили да й плащат месечно по 15 000 долара, за да не разпространява информацията от кухнята на президентската администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка