Тръмп нарече фалшива информацията, че САЩ са знаели за опасността от коронавируса още през ноември

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече информацията, според която американските власти още миналата година са получили разузнавателна информация за избухването на епидемията от коронавируса в китайския град Ухан, "фалшиви новини".

По-рано телевизионният канал ABC, позовавайки се на свои източници, заяви, че американското разузнаване е предупреждавало властите за опасността, която представлява коронавируса още в края на ноември 2019 г. Според източниците, данните за болестта в Ухан са подробно описани в доклад на Националния център за медицинско разузнаване (NCMI), а информацията им се основава на анализ на прихванати данни и сателитни снимки.

Беше отбелязано, че брифинги на тази тема редовно са се провеждали и през декември, а през януари Тръмп е получавал ежедневни данни за развитието на ситуацията.

"Това е фалшива новина на ABC. Те знаят, че грешат, когато публикуват тази невярна информация“, написа Тръмп в "Туитър".

САЩ са на първо място в света по регистрирани случаи на COVID-19, като в момента техния брой е 465 хил. души, а над 16 хил. вече са починали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка