Тръмп няма планове да обявява извънредно положение

Снимка: Архив

Американският президент Доналд Тръмп няма планове да обяви извънредно положение в страната заради частичното спиране на дейността на федералното правителство поради разногласия с Конгреса за изграждането на стена на границата с Мексико. Това съобщи CNN, позовавайки се на собствени източници.

Тръмп заяви по-рано, че в събота ще направи специално обръщение от Белия дом за бюджетната криза. Много местни коментатори веднага предположиха, че президентът възнамерява да обяви извънредно положение в страната, за да използва бюджетните средства на Пентагона за изграждане на стената, но, както съобщава CNN, той все още няма подобни планове.

Според източниците на телевизионната компания, по време на речта си Тръмп възнамерява да се обърне към демократите с предложение, насочено към прекратяване на сегашната бюджетна криза и възстановяване на работата на правителството. Не са известни подробностите на предложението, обаче, както отбелязва телевизионният канал, президентът възнамерява да направи някои отстъпки, за да принуди демократите да продължат преговорите, които са в застой.

В същото време американският лидер не възнамерява да се откаже от плановете за изграждане на стена на границата с Мексико и затова не се очаква напредък в преговорите с демократите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка