Тръмп: Няма риск икономиката в САЩ да изпадне в рецесия

Снимка: Архив

Американският президент Доналд Тръмп се опита да увери пазарите в САЩ, че няма риск икономиката да изпадне в рецесия, тъй като се справя „изключително добре“, съобщава Би Би Си.

Държавният глава беше категоричен, че не забелязва признаци на рецесия, която обикновено се дефинира от свиването на икономиката в две последователни тримесечия. Икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу също заяви, че „на хоризонта не се задава рецесия“.

Миналата седмица финансовите пазари сигнализираха, че може би се задава рецесия. Индикатор за това стана факта, че за американското правителство се оказа по-изгодно да заема пари за 10-годишен период, отколкото за две години. Така наречената „обърната крива на доходността“ често се получава при задаваща се рецесия, или поне е сигнал за значително забавяне на икономическия растеж.

Пред репортери в неделя обаче Тръмп заяви: „Не вижда, рецесия. Светът е в рецесия в момента. Не мисля, че в момента имаме рецесия. Справяме се изключително добре, нашите потребители са богати, дадох им високи данъчни облекчения, те са червиви с пари“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка