Тръмп обяви споразумение за възстановяване на работата на федералното правителство

Снимка: Архив

Президентът Доналд Тръмп заяви, че е постигнал временно споразумение с американските депутати за три седмици, което ще сложи край на частичното спиране на работата на американското, пише в. The Jerusalem Post.

Преди това президентът настояваше за осигуряването на 5,7 милиарда долара при всеки закон за финансиране на правителството, за да се плати за стена по протежението на границата между САЩ и Мексико.

„Много съм горд да обявя, че постигнахме сделка за възстановяване на работата на федералното правителство“, заяви Тръмп.

„За кратко време ще подпиша законопроект за възстановяване на нашето правителство за три седмици до 15 февруари. Ще се погрижа всички служители да получат заплатите си много бързо или възможно най-скоро“, каза Тръмп.

Тръмп предизвика спирането на правителствената работа, което започна на 22 декември и остави без работа 800 000 държавни служители, с искането си за финансиране на стена, но демократите, които контролират Камарата на представителите, го отхвърлиха на основание, че стената ще бъде скъпа, неефективна и неморална. Тръмп, чиито републиканци имат мнозинство в Сената, заяви, че е необходимо да се ограничи незаконната имиграция и трафика на наркотици.

Споразумението, което ще изисква приемането в Камарата и Сената и подписа на Тръмп, ще остави искането му за финансиране на стена за по-късни разговори, каза представител на Демократическата партия.

„Не ни трябват 2000 мили бетонна стена от море до море. Никога не сме го искали“, каза Тръмп. „Никога не сме го предлагали. Никога не сме искали това, защото имаме препятствия на границата, където естествените прегради са толкова добри, колкото можем и ние да изградим“. Предложените от нас структури ще бъдат в предварително определени, високорискови места, които ще са специално идентифицирани от граничния патрул за спиране на незаконни потоци от хора и наркотици“, каза Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят