Тръмп отново се определи като „стабилен гений“

В интервю за британския телевизионен канал ITV, излъчено в късните часове на неделя (местно време), държавният глава на САЩ Доналд Тръмп още веднъж увери, че е „стабилен гений“.

Съответният коментар лидерът на Белия дом направи в отговор на въпрос за разпространените по-рано твърдения, че той е луд и физически неспособен да управлява САЩ. „Аз съм стабилен гений", бе краткият отговор, който Тръмп даде в интервюто, предава Reuters.

Пред ITV Тръмп даде индикации, че САЩ биха могли отново да се включат към Парижкото споразумение за климата, но при условие договарянето на "напълно различна сделка", тъй като съществуващата е "ужасна" и "бедствие" за страната му.

Тръмп срещна остра критика от международната общност, когато през юни 2017 г. обяви оттеглянето на САЩ от споразумението. След продължителни и интензивни преговори историческият договор бе подписан през декември 2015 г. от 195 държави, които обещаха доброволно да намалят въглеродните емисии в опит да ограничат последиците от глобалното затопляне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка