Тръмп пак заплаши Северна Корея

Новите санкции, наложени от ООН на Северна Корея тази седмица, са само съвсем малка стъпка и „са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

КНДР пък се зарече да ускори разработката на забранените й военни програми в отговор на „зловредните” санкции, които й наложи Съветът за сигурност, предаде БТВ.

„Приемането на новата незаконна и зловредна резолюция за санкциите, изфабрикувана от САЩ, позволи на КНДР да се увери, че избраният от нея път е правилният. КНДР ще се постарае да се сдобие с още по-голяма сила, за да защитава своя суверенитет и правото си на съществуване”, се казва в декларация на севернокорейското външно министерство, публикувана от агенция КЦТА и цитирана от АФП.

Същевременно Южна Корея потвърди, че е засякла следи от радиоактивен изотоп на ксенона след последното севернокорейско ядрено изпитание. По думите на директора на Комисията за ядрена сигурност е трудно обаче да се установи колко силен е бил ядреният тест на Пхенян, нито дали наистина е била изпробвана водородна бомба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка