Тръмп поиска извинение от мюзикъл

Доналд Тръмп разговаря с Мит Ромни (вдясно), но не бе съобщено да му е предложил поста на държавен секретар, за какъвто го спрягат.

Новоизбраният US президент Доналд Тръмп разкритикува награждавания бродуейски мюзикъл “Хамилтън”, след като чернокож актьор от продукцията прочете от сцената писмо за притесненията на граждани от различен произход за политиката на бъдещата US администрация, предаде Би Би Си. Тръмп реагира заради присъствието в залата в Ню Йорк на вицето му Майк Пенс, към когото актьорът Брендън Диксън директно се обърна под аплаузите на публиката. Влизане на Пенс в театъра стана под освирквания и ръкопляскания.

“Нашият страхотен бъдещ вицепрезидент бе тормозен в театрална зала. Това е недопустимо. Екипът на “Хамилтън” бе изключително груб към много добър човек. Извинете се!”, написа Тръмп в туитър. Диксън настоя, че разговорът не е оскърбление и отказа да се извинява.

Кампанията на Доналд Тръмп неведнъж е критикувана заради отношението му към етнически и сексуални малцинства. Самият Пенс също е яростен противник на гей браковете.

За първи път от избирането си Тръмп прекара уикенда извън Манхатън и се отдаде на политическо строителство на бъдещия кабинет в голф клуба си в Бедминстър, Ню Джърси. Там той разговаря и с доскорошния си върл критик Мит Ромни, който е сочен за бъдещ държавен секретар. Сред посетителите на милиардера бяха още о.р. ген. Джеймс Матис, спряган за шеф на Пентагона, и бившата шефка на борда на публичните училища във Вашингтон Мишел Рий.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка