Тръмп предложил помилване на Асанж, ако той отрече руската връзка в скандала с имейлите

Доналд Тръмп е предложил на Джулиан Асанж помилване, ако той каже, че Русия не е участвала в изтичането на имейли на Демократическата партия, е било казано на съда в Лондон, пише The Guardian

Необичайното твърдение беше чуто в съда в Уестминстър преди началото през следващата седмица на съдебната битка на Асанж за блокиране на опитите за екстрадирането му в САЩ.

Адвокатът на Асанж, Едуард Фицджералд, се позова на доказателства, които твърдят, че бившият републикански конгресмен от САЩ Дана Рорабахер е трябвало да се види с Асанж, , докато той все още е бил в посолството на Еквадор през август 2017 г.

В изявление на адвоката на Асанж Дженифър Робинсън се казва: „Рохрабахер ще отиде при Асандж и казва, че по указания на президента той предлага помилване или някакъв друг изход, ако Асандж… каже, че Русия няма нищо общо с течовете на информация от Демократическата партия”, каза Фицджералд пред съда в Уестминстър.

Асанж в Америка ще се изправи срещу 18 обвинения, включително заговор за извършване на компютърна намеса, по време на публикуването на американски секретни съобщения преди десетилетие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа