Тръмп продължи санкциите срещу Русия, въведени през 2014 г. заради ситуацията в Украйна

Снимка: Архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължи санкциите срещу Русия, които бяха въведени през 2014-та година заради ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от агенция РИА Новости.

В свое съобщение Конгресът на САЩ уточнява, че санкциите, които тогава въведе Барак Обама продължават да действат с едногодишен срок след 6 март.

Според президента, действията на Русия застрашават сигурността и стабилността на Украйна. Освен това силовите решения на руското правителство представляват изключителна и извънредна заплаха за националната сигурност и външната политика на САЩ.

Отношенията на Русия и западните държави се влошиха заради положението в Украйна и около Крим, който след референдум стана руски регион. Западните държави обвиниха Русия в намеса във вътрешните работи на Украйна и наложиха санкции.

Москва предприе ответни мерки и неведнъж отхвърляше всички обвинения, като заявяваше, че да се разговаря с нея чрез езика на санкциите е контрапродуктивно. Напоследък на Запад все по-често се чуват гласове за отмяна на санкциите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия