Тръмп: Северна Корея може да загуби всичко заради враждебността към САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че Северна Корея може „да загуби всичко" заради враждебността към Съединените щати, след като Пхенян заяви, че е провел „голямо“ ново изпитание на оръжие, предава AFP.

"Ким Чен-ун е прекалено умен и има твърде много да губи. Всъщност всичко, ако той действа по враждебен начин", написа в туитър Тръмп в отговор на проведения тест в космическия център "Сохе".

"Той подписа силно споразумение за денуклеаризация с мен в Сингапур", продължи Тръмп. "Той не иска да развали специалните си отношения с президента на Съединените щати или да се намесва в изборите за президент на САЩ през ноември."

Северна Корея заяви в събота, че разговорите за ядрено разоръжаване със САЩ не „стоят на масата за преговори“, и успоредно с това отправи жестока критика европейските страни в Съвета за сигурност на ООН, които наскоро осъдиха “провокативните” изстрелвания на балистични ракети от Пхенян.

Изявлението на посланика на Северна Корея в ООН Ким Сонг дойде, след като Белгия, Естония, Франция, Германия, Полша и Великобритания в сряда осъдиха “продължаващите изпитвания на балистични ракети от Северна Корея” и призоваха за строго прилагане на санкциите срещу Пхенян.

Имайки предвид „параноята“ на европейците и „враждебната политика“ на Съединените щати през последните месеци, Сонг каза, че Северна Корея „няма нужда да води продължителни разговори със САЩ сега и ядреното разоръжаване вече не стои на масата за преговори.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят