Тръмп се присмя на Опра Уинфри

US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Кремъл: Новите обвинения не доказват намеса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се присмя на телевизионната водеща Опра Уинфри и я обвини в пристрастно отношение, съобщи сайтът “Политико”. Поводът за критиките на държавния глава бе предаването “60 минути” по тв Си Би Ес. В него Уинфри бе поканила 14 души от щата Мичиган, половината от които гласували на изборите през 2016 г. за Тръмп, а останалите - против него. Водещата задаваше неудобни за привържениците на президента въпроси, включително за грубите му коментари за развиващи се страни.

“Току що видях една много неуверена Опра Уинфри, която някога познавах много добре. Въпросите й бяха едностранчиви и пристрастни, а представените факти - неверни”, написа Доналд Тръмп в туитър след предаването. “Надявам се тя да се кандидатира на президентските избори (през 2020 г. - б.р.), така че да бъде изобличена и победена, както и всички останали”, подчерта президентът на САЩ.

“Една година след началото на мандата на Тръмп американците остават разделени, често нежелаещи да чуят какво казва другата страна”, заяви водещата в началото на “60 минути”.

Само преди няколко седмици вдъхновена реч на Опра Уинфри на наградите “Златен глобус” бе бурно приветствана от множество американци и бе сметната за заявка за кандидатурата й от Демократическата партия за следващите президентски избори. Но въпреки многобройните призиви тя да предприеме тази стъпка, Уинфри настоя впоследствие, че няма да влиза в политиката.

В същото време Доналд Тръмп продължава да е под силен натиск заради предполагаемия сговор между кампанията му и Русия, за какъвто и двете страни отричат. Миналия петък водещият разследването спецпрокурор Робърт Мълър повдигна обвинения срещу 13 руснаци и 3 руски компании в конспирация и пропаганда в подкрепа на магната преди изборите. Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че американските обвинения не доказват нищо. “Продължаваме да не виждаме никакви доказателства за руска намеса. Второ, сега в САЩ говорят за граждани на Русия, докато по-рано ние слушахме за съпричастност на руската държава, Кремъл и правителството”, настоя Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка