Тръмп съобщи за възможни промени в своята администрация

От Белия дом той призова демократите и републиканците да преодолеят междупартийните дрязги в името на икономическия растеж, съобщава ТАСС.

В сряда на пресконференция президентът Доналд Тръмп е обявил, че обмисля варианти как да преструктурира администрацията си, но е дал сигнал, че Майк Помпео ще остане държавен секретар. Срещата с журналистите е била посветена специално на резултатите от проведените във вторник междинни избори за Конгреса на САЩ.

"Аз съм много доволен от работата на голяма част от моя кабинет. Обсъждаме до колко отделните хора са най-подходящи за съответните длъжности. Знаете, това е съвсем естествена и много разпространена практика винаги след междинни избори“, е казал Тръмп.

Оценката му за държавния секретар е: "Майк Помпео се проявява прекрасно, той свърши великолепна работа".

Тръмп е дал висока оценка и за работата на министъра на вътрешните работи Райън Зинке, когото по-рано бяха обвинили в разхищение на бюджетни средства: "Обсъждаме този въпрос, искам да проуча всичко, което говорят по темата. Мисля, че той върши прекрасна работа, но трябва да видим и как стоят нещата". И уточнил, че е "възможно“ по този повод да изрази мнение, „примерно след седмица".

На пресконференцията американският президент отказал да отговаря на въпроси, свързани с по-нататъшната съдба на министъра на правосъдието на САЩ и главен прокурор Джеф Сешънс и на неговия първи заместник Род Розенщайн. "Бих отговорил на този въпрос в друго време ", лаконично приключил темата Тръмп.

В понеделник сенаторът, републиканец, от Южна Каролина Линдси Греъм предположи, че правосъдният министър и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс може да подаде оставка след междинните избори, а в началото на 2019 година неговият заместник да поеме длъжността.

„Удари часът, демократите и републиканците в САЩ да преодолеят междупартийните си вражди, за да продължим икономическия бум“, заявил на пресконференцията американският президент и добавил че, републиканците са готови да се заемат с преодоляване на споровете с демократите и да започнат разследване срещу тях в Сената на Конгреса. "Надявам се, в следващата година да можем заедно [демократи и републиканци] да работим за подобряване на живота на американците, в това число и по въпросите за икономическия растеж, инфраструктурата, търговията, намаляване на цената на лекарствата, отпускани по рецепта ", отбелязал държавният глава.

"Те може би могат да играят тази игра, но ние пък можем да я играем по-добре ", добавил президентът, докато говорел за възможността да се инициира разследване в Сената на Конгреса срещу демократите за изтичане на секретна информация, ако демократите започнат да разследват републиканците в Долната Камара на представителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка