Тръмп: Училището във Флорида е сцена на ужасяващо насилие, омраза и зло

доналд тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в обръщение към нацията, че масовото убийство е превърнало училището във Флорида в "сцена на ужасяващо насилие, омраза и зло", предаде Асошиейтед прес.

До момента Тръмп не е споменавал въпроса за контрол над оръжията. По-рано днес той определи извършителя като психически неуравновесен.

Цялата страна се моли с натежало сърце за жертвите и техните семейства, заяви Тръмп и призова американците да работят заедно, за да изградят култура на уважение към живота, която създава дълбоки и важни връзки между хората, предаде Ройтерс.

Нито едно дете или учител не трябва никога да бъде в опасност в САЩ и родителите не трябва да се притесняват за децата си, когато ги изпращат сутрин, заяви Тръмп.

"Ако имате нужда от помощ, обърнете се към учител, член на семейството си, служител на местната полиция или религиозен лидер. Отговорете на омразата с любов, на жестокостта с доброжелателство", призова той. "Не е достатъчно да се действа, за да се създава впечатление за промяна, нещата трябва наистина да се променят", призна президентът на САЩ.

Тръмп обеща да посети Паркленд, където се намира гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас", за да се срещне със семействата на загиналите и местните власти и да продължи да координира реакцията на федералните власти.

През септември миналата година ФБР е получило информация за заплашително видео, публикувано в Ютюб от потребител на име Никълъс Крус, но не е успяло да го идентифицира, съобщи на пресконференция в Паркленд специалният агент Роб Ласки, участващ в разследването на трагедията.

19-годишен младеж със собствена полуавтоматична пушка беше обвинен за 17 предумишлени убийства тази сутрин. Нападението в гимназията във Флорида е стрелбата с най-много загинали за последните пет години.

Освен 17-те загинали в болницата се намират още 14 пострадали. Използваната от Никълъс Крус полуавтоматична пушка AR-15 е на въоръжение в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят