Тръмп чака с нетърпение писмо от Ким Чен-ун

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да получи писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун на фона на усилията на двете страни да спасят провеждането на срещата на върха помежду им, насрочена по-рано за 12 юни в Сингапур, предава AFP.

„Очаквам с нетърпение да видя какво има в писмото. Вероятно ще дойдат във Вашингтон в петък, за да донесат писмото, така че аз чакам с нетърпение", сподели Тръмп преди отпътуването си за Тексас.

Американският президент също така подчерта, че срещата в Ню Йорк между държавния секретар Майк Помпео и Ким Йонг-чол, които бяха възобновени рано в четвъртък, вървят „много добре". Двамата работят за спасяването на срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Пхенян Ким Чен-ун, планирана за 12 юни в Сингапур.

Ким Йонг-чол, смятан за дясната ръка на севернокорейския лидер, е най-високопоставеният политик на Пхенян, посещавал САЩ за последните 18 г.

Разговорите в Ню Йорк са започнали малко след 9:00 часа местно време (15:00 часа българско), с четирима представители от всяка страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка