Тръмп: Ще има сделка между САЩ и Китай, но само след среща със Си Дзинпин

Президентът Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че търговските преговори между САЩ и Китай "вървят успешно с добри намерения и позитивен дух от двете страни", но добави, че няма да бъде постигнато окончателно споразумение, докато той и президентът Си Дзинпин не се срещнат "в близко бъдеще".

"Най-високопоставените търговски преговарящи на Китай са в САЩ за срещи с нашите представители. Срещите вървят успешно с добри намерения и добър дух от двете страни. Китай не иска увеличение на тарифите и смятат, че ще направят много по-добре, ако сключат сделка", написа Тръмп в Туитър.

"Днес ще се срещна с техните топ лидери и представители в Овалния кабинет. Няма обаче да се стигне до окончателно споразумение, докато моят приятел президент Си и аз не се срещнем в близко бъдеще, за да обсъдим и да се споразумеем за някои от дългогодишните и по-трудни преговорни точки. Представителите на Китай и аз се опитваме да осъществим цялостна сделка, не оставяйки НИЩО неразрешено на масата на преговори. Всички многобройни проблеми се обсъждат и ще се надяваме да бъдат решени. Тарифите за Китай ще бъдат увеличени от 10% на 25% на 1-ви март, така че всички работят усилено, за да завършат преговорите до тази дата!", отбеляза президентът на САЩ в днешното си послание в Туитър.

Доналд Тръмп трябва да се срещне по-късно в четвъртък в Овалния кабинет на Белия дом с вицепремиера Лю Хъ, който ръководи китайската делегация по време на провеждащите се във Вашингтон търговски преговори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка