Тръмп ще обяви "най-тежките и агресивни санкции" срещу Северна Корея

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви по време на среща със свои поддръжници „най-големият набор от санкции, налаган някога спрямо севернокорейския режим“. Белият дом представи откъси от речта на Тръмп, пише The Hill.

„Обявявам, че стартираме най-големия набор от санкции, налаган някога спрямо севернокорейския режим“, ще каже президентът на Конференцията за консервативно политическо действие. „Министерството на финансите скоро ще предприеме нови действия, за да отрече допълнително източниците на печалба и гориво, които режимът използва за ядрената си програма и да поддържа армията си, като те ще бъдат насочени срещу 56 морски съда, транспортни компании и търговски предприятия, които помагат на Северна Корея да заобикаля санкциите“, пише в публикуваните откъси от речта.

По-рано вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че страната „няма да търпи убийствени диктатури“. „Скоро ще наложим най-тежките и агресивни икономически санкции срещу Северна Корея“, увери той по време на посещението си в Южна Корея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка