Тръмп ще призове американците към оптимизъм в годишната си реч пред Конгреса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще призове сънародниците си към оптимизъм, въпреки настоящата атмосфера на раздор и конфликти, в редовното годишно обръщение на държавния глава "За състоянието на Съюза“. Това е разкрил висш държавен служител пред агенция AFP.

В речта си пред Конгреса във вторник Тръмп ще „предложи вдъхновяваща визия за американското величие", казва източникът, определяйки предстоящата президентска реч като „оптимистична и обединяваща, но също така и като визионерска“.

Анализаторите обаче очакват тя да е една от най-тежките, нервните и напрегнати политически речи през годините, в която отново ще се засегне горчивата вражда с опозицията в лицето на демократите, които отказаха да финансират плана на Тръмп за по-голяма ограда по американско-мексиканската граница.

Тръмп ще се фокусира в пет области: продължаващият дебат за миграцията през мексиканската граница; „надграждането“ на търговските преговори с Китай; молба към Конгреса да одобри „значими инвестиции“ в американски инфраструктурни проекти;намаляване на разходите за лекарства, които достиган космически нива; и външната политика в държави като Сирия и Афганистан и усилията „да се сложи край на безкрайни войни“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка