Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Снимка: Архив

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с руския президент Владимир Путин на форума на върха на страните от Г-20, който ще се проведе в периода 28-29 юни в японския град Осака, Япония. В програмата му има и срещи с други световни лидери, заяви високопоставен служител на американската администрация пред репортери, предава РИА Новости.

„Ще има среща с редица световни лидери. Включително с министър-председателя на Австралия (Скот) Морисън, министър-председателя на Япония (Шинцо) Абе, министър-председателя на Индия (Нарендра) Моди, германския канцлер (Ангела) Меркел, президента на Русия ( Владимир) Путин, престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, президента на Китай Си (Джинпин), президентът на Турция (Тейп) Ердоган", поясни представителят на Вашингтон, без да уточнява кога точно ще се състои разговорът между Тръмп и Путин.

Очаква се двамата лидери на обсъдят Иран, Украйна, контрола над въоръженията и редица други теми.

„Президентът очаква среща с Путин на Г-20. Това не е официална среща на високо равнище, но се очаква да има разговор, който ще се съсредоточи главно върху въпросите на регионалната сигурност, включително Иран, Украйна и Близкия изток“, поясни още говорителят.

В допълнение, официалният представител изрази увереност, че Тръмп ще засегне темата за „намесата" в американските избори. „Венецуела също може да бъде обект на дискусия", добави той.

Длъжностното лице отбеляза, че няма официален дневен ред, както и дата и час на срещата, а само замислен набор от теми. Той обаче потвърди, че името на Владимир Путин е включено в списъка на лидерите, с които Тръмп ще се срещне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия