Туитър трие десетки милиони подозрителни акаунти

Социалната мрежа Туитър възнамерява да премахне десетки милиони подозрителни акаунти, които може да са създадени за разпространението на фалшива информация, пише вестник „Ню Йорк Таймс“, цитиран от БГНЕС.

Много потребители на Туитър специално увеличават броя на своите последователи с помощта на боти, за да повишат популярността и престижа на своя микроблог. Това разширява тяхното влияние в интернет пространството и може да им донесе печалби от реклама.

Тези автоматично създавани акаунти се продават за пари. Туитър обяви война на фалшивите последователи и още от четвъртък смята да започне мащабна кампания за тяхното премахване. Социалната мрежа не е посочила точния брой на акаунтите, но по данни на „Ню Йорк Таймс“ става дума за „десетки милиони“. Така общият брой на акаунтите може да се свие с 6%.

„Не желаем да тласкаме потребителите към покупката на фалшиви акаунти за изкуствено увеличаване на броя на последователите, защото това не е точния критерий за нечие влияние в света или в платформата“, заяви вицепрезидентът на Туитър Дел Харви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини