Туристическите власти в Тайланд се противопоставят на "секс туризма"

секс туризъм в Тайланд

Тайланската служба по туризма заяви, че "силно се противопоставя" на всякакви форми на секс туризъм, като се надява да отчете рекорден брой туристически посещения тази година, предаде Ройтерс, позовавайки се на комюнике на службата.

Популярен с плажовете си, будистките си храмове и световно известната си кухня, Тайланд непрекъснато е определян като водеща световна туристическа дестинация. Очаква се тази година страната да посрещне рекордните 37,55 милиона туристи.

Тайланд обаче се свързва и със секса. Макар проституцията да е забранена в страната, тя е допускана и в много големи градове могат да се открият публични домове, посещавани както от тайландци, така и от чужденци.

В понеделник полицията арестува 10 руснаци, водили курс по сексуално обучение за свои сънародници в морския курорт Патая и ги обвини, че работят в страната без разрешение.

Тайландската туристическа служба гарантира, че маркетинг стратегията и политиката й за представяне на Тайланд като качествена дестинация върви в правилна посока и силно се противопоставя на всякакви форми на секс туризъм, посочи службата в изявление.

Табели, предлагащи масаж, завършващ обикновено със секс, и т.нар. гоу-гоу барове помогнаха да се създаде репутация на Тайланд като секс дестинация. В страната има около 123 530 секс работници, според доклад от 2014 година на Обединената програма на ООН за ХИВ и СПИН.

През 2016 година тогавашната министърка на туризма каза, че прави усилия страната да се отърве от бордеите и иска Тайланд да бъде известен с качествения си туризъм. Ангажиментът й бе последван от полицейски акции срещу някои от най-големите "фирми", предоставящи секс услуги в Банкок.

Според експерти обаче изкореняването на една толкова дълбоко вкоренена в страната индустрия ще бъде изключително трудно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия