Туристи бяха пленени в средновековен замък в Йордания

Снимка: Архив

Няколко туристи бяха пленени в замък в Южна Йордания, където по-рано при която загинаха петима души, предаде Sky News.

Извършилите по-рано днес нападение срещу правителствените сили въоръжени мъже са успели да се скрият на територията на старата крепост, построена преди векове от кръстоносците, в град Карак, откъдето готвят съпротива срещу полицейските части.

По-късно стана ясно, че силите за сигурност на Йордания са освободили туристите пленени в средновековния замък в южния град Карак, след като са щурмували обекта, където въоръжени нападатели са се укрили след престрелки с полицията, предаде Reuters.

„По време на престрелката са загинали канадска гражданка, двама местни жители и четирима полицейски служители. Най-малко 29 души са били закарани в болницата – някои със сериозни наранявания“, заяви източник от йорданските сили за сигурност.

Операцията продължава и в момента. „Операцията продължава. Не е приключвала и бандитите са все още в замъка. Това е група, която се е опитвала да извърши операции в Йордания“, заяви бивш министър на страната от Карак Самех Майтах.

Появил се в социалните мрежи видеоматериал показва как полицията извежда група млади азиатски туристи от замъка, докато на заден план се чуват изстрели. / Агенция "Фокус"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток