Туристи: Слънчев бряг вони на фекалии

Слънчев бряг вони на фекалии, не се диша. Срамота е! Има малки деца. В момента се намираме в Станцията на МС. Веднага трябва да се вземат мерки. За това алармира в редакцията наш читател, който се представи като Тодоров.

Друг източник пък направо разказа, как докато плувал в морето, бил застигнат от също плуваща маса фекалии и за да избяга от нея за малко щял да се удави. Трети сигнал пък гласи, че шахтите под комплекса клокочат, пълни с фекалии и две от тях дори са изригнали.

"Направо ме е срам да кажа, че това е вярно, защото ще прогоним туристите. Но да, вярно е", каза отчаяно туроператор. По думите му, от началото на сезона положението било такова- навсякъде воняло на фекалии.

"Щом се оплакват от Станцията на МС, вероятно е да е от реката - Хаджийска, която минава наоколо. Имаме нова пречиствателна станция, всички трябва да са вързани за нея," коментира наш източник.

Според друг обаче проблемът е в шахтите на ВиК. "Това е многогодишен проблем, ежегодно е. Цяла година се търси решението му. Водим разправия с ВиК за помпените инсталации, които трябва да изпомпват мръсотията", разказа хотелиер.

От ВиК пък се оплаквали, че туристите изхвърляли превръзки, салфетки и други боклуци, които задръствали помпите им и ги разваляли. Официално от пресслужбата на фирмата в Бургас обаче изненадващо казаха, че не били чували за проблема. "Всеки ден си работим нормално", коментираха оттам.

По случая е разпоредена проверка. Тя ще бъде водена от Басейнова дирекция, обясни шефката на РИОСВ в Бургас Тонка Атанасова. По думите и, назначена е работна група включително със специалисти от ВиК, които ще обследват проблема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България