Турнир събира танцьори от Балканите и Европа в Монтана

Тринадесетото издание на популярния турнир по спортни танци International Dance CUP Montana OPEN 2018 започва в Монтана в края на тази седмица. Изявата стартира на 17 март в зала „Младост“ с надпреварата на двойките от детски и юношески състезателни класове. В този раздел от турнира ще се проведат квалификации за българските танцови двойки. Очакванията са да се включат спортни клубове от 23 населени места в страната.

Турнирът от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци ще продължи с предварителните кръгове в международната надпревара, в която ще заемат участие състезателни двойки предимно от Балканските страни. Официалната и втора част на турнира за Купата на общините на област Монтана ще започне в в 18.30 часа в събота. За първи път на престижното съзтезание, се очаква да гостува и съдия от Монголия. Всички състезателни двойки ще представят състезателната си програма от латиноамерикански и стандартни танци и ще бъдат оценявани от международна съдийска бригада, съгласно стандартите на WDSF (World Dance Sport Federation).

Турнирът се организира от клуб по спортни танци „ОГОСТА данс“ в партньорство с общините на област Монтана и е под патронажа на областния управител Росен Белчев. Танцовата надпревара се спонсорира от фирми от региона и страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България