Турската полиция е задържала 38 заподозрени за връзки с радикалната групировка „Ислямска държава“

В рамките на антитерористична операция, извършена в ранните часове на четвъртък в провинция Бурса, турската полиция е задържала 38 заподозрени за връзки с близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, предава Ройтерс, като се позовава на информация от местна медия.

Съгласно разпространената информация, правоохранителните органи са извършили обиски на няколко различни адреса. Уточнява се, че сред задържаните има граждани на Сирия.

Миналата седмица турските сили за сигурност задържаха 12 предполагаеми членове на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“, планирали да извършат терористични атентати на Нова година.

Съгласно информация от източник от правоохранителните органи, пожелал анонимност, антитерористичната полиция е извършила едновременни акции на няколко адреса в Адана.

В резултат са арестувани 12 заподозрени, включително двама сирийски граждани.

Предполагаемите терористи са планирали да извършат отделни атаки с превозни средства и хладни оръжия, обясни източникът, като същевременно допълни, че те са набирали последователи за редиците на радикална групировка в Сирия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа