Турската полиция претърсва саудитското консулство в Истанбул

Турски полицаи влязоха днес в саудитското консулство в Истанбул, за да извършат претърсване в рамките на разследване за изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги, според кореспондентката на агенция АФП, която се намира на място.

Полицаите, някои от които в униформа, а други - в цивилно облекло, са пристигнали в консулството с шест автомобила и незабавно са влезли в сградата.

Хашоги е в неизвестност от 2 октомври, откакто влязъл в саудитското консулство в Истанбул, за да получи документи за предстоящата си женитба. Турските власти и годеницата му заявиха, че той така и не е излязъл от сградата.

Има подозрения, че Хашоги, критично настроен към властта в Рияд и пишещ най-вече за в."Вашингтон пост", може да е бил убит.

Саудитска делегация пристигна преди дни в Турция за съвместно разследване на изчезването на Хашоги.

Турската телевизия НТВ съобщи по-рано тази вечер, че членовете на саудитската делегация са пристигнали с цивилни автомобили до сградата на консулството и след това са влезли в сградата.

НТВ информира, че по-рано днес се е състояло първото заседание на съвместната работна група за разследване на случая с изчезналия журналист. Заседанието, което е продължило около два часа в сградата на дирекцията на полицията в Истанбул, е било закрито за журналисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа