Турският премиер обвини властите в Израел в подражание на Хитлер и Мусолини

Турският премиер Бинали Йълдъръм обвини израелското правителство в подражание на Адолф Хитлер и Бенито Мусолини, предаде ТАСС, като се позовава на Анадолската агенция. Йълдъръм отправи това обвинение днес в реч на митинг в Истанбул в подкрепа на Палестина.

Властите в Израел подражават на Хитлер и Мусолини, те демонстрират на международната общност истинската си същност, според която представляват окупатори, и не се съобразяват с нормите на правото, каза Йълдъръм.

Той се обърна с призив към международната общност да подкрепи палестинците. Необходимо е да се формира единен фронт срещу несправедливостта, насилието и окупацията, заяви турският премиер.

На многохилядния митинг на площад Йеникапъ в Истанбул говори и лидерът на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели, който критикува позицията на редица арабски държави по проблема в ивицата Газа. Защо Рияд, Абу Даби или Катар не оказват подкрепа на Палестина? Тези страни избягват споменаване на Ерусалим и Палестина и излизат само с повърхностна критика по адрес на САЩ и Израел. Това е позорно, подчерта Бахчели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа