Турски звезди помагат на бедни семейства

С включвания в социалната мрежа, Фахрие Евджен окуражава сънародниците си.

Мурат Боз поема грижа за 1000 домакинства

Тъй като коронавирусът започна да се разпространява много бързо и в Турция, за да насърчат хората да останат по домовете си и да излиза по-малко, едни от най-големите звезди от турските сериали решиха да се обединят и да организират раздаването на социални помощи за семейства с ниски доходи. В рамките на два месеца те ще осигуряват предимно хранителни продукти на нуждаещи се граждани.

От популярните актьори в кампанията засега се включиха Арас Булут Ийнемли - 100 семейства, Ибрахим Челиккол - 20, Онур Сайлак - 20, Джан Яман - 50, Каан Йълдъръм - 30, Мурат Боз - 1000 семейства... Броят на звездите, които декларират участие в акцията, се увеличава с всеки час. Толгахан Сайъшман и съпругата му Алмеда Абази пък решиха два месеца да не взимат пари от отдадени под наем техни имоти. Те стартираха компанията в социалните мрежи и по този начин помагат на хора в трудна ситуация. Те се надяват, че и други хазяи ще се присъединят към кампанията.

И турската актриса Фахрие Евджен привлече вниманието на своите последователи, като споделя мислите си за коронавируса в профила си в Instagram. Актрисата, която е съпруга на Бурак Йозчивит, стопира кариерата си, откакто стана майка през април 2019 г. Въпреки че все още е тъжна от смъртта на баща си, който наскоро почина, Фахрие споделя в профила си в социалната мрежа, какво мисли за коронавируса: “Вселената, или друга сила, се опитва да обясни нещо на човечеството, затваряйки ни в домове. Вселената сякаш ни казва:„ Изморих се от вас, имам нужда от почивка.” Мисля, че трябва да забавим темпото, да се върнем към същността си, да си припомним някои ценности, да станем истински човеци, да видим доброта и да я възпроизведем. Нека се научим да се задоволяваме с това, което имаме, вместо да ламтим за всичко материално в този свят."

Актьорът Джан Яман пък сподели снимка в социалните мрежи, на която показва на своите абонати, с какво се занимава в момента. Известният турски актьор, който владее перфектно италиански език, сега е решил самостоятелно да научи и основите на друг чужд език, а именно испанския.

От своя страна Серенай Саръкая уведоми последователите си в мрежата, че коронавирусът е направил корекции в планирани от нея събития. Тя заяви в своя Instagram, че мюзикълът “Алиса в страната на чудесата”, режисиран от Сердар Билиш, и базиран на творбата на Люис Карол, е свален от сцена за неопределено време. “Всички представления на “Алиса в страната на чудесата”, са отложени за по-късни дати, като част от мерките, свързани с коронавируса”, съобщи Серенай Сарайкая.

От своя страна актрисата Йозге Йоздер даде някои препоръки на феновете си как да се опазят от опасния коронавирус. Известна с любовта си към животните, тя написа в Instagram: “Избягвайте хората, а не животните...”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица