Турски министър: Атентаторът от Истанбул използва методи, които заобикалят всички разузнавателни техники за преследване

Нападението в истанбулския нощен клуб „Рейна”, при което бяха убити 39 души, е било извършено по изключително професионален начин и е подобно на нападенията в концертната зала „Батаклан” и срещу редакцията на в. „Шарли ебдо” в Париж. Това заяви турският министър на европейските въпроси Йомер Челик в интервю за телевизия Си Ен Ен – Тюрк. Според него нападателят, който все още се движи на свобода , е преминал обучени в Близкия изток.

Министърът по европейските въпроси на Турция коментира още че нападателят е „влязъл професионално, извършил е нападението хладнокръвно и след като е останал за малко в кухнята, е напуснал, изчезвайки безследно”. Той допълни, че нападателят е използвал методи, заобикалящи всички съвременни разузнавателни техники за преследване. Включително това да действа сам, да не се свързва с никого и да не използва технологии.

По рано днес стана ясно, че властите в Турция са идентифицирали нападателя от истанбулския нощен клуб „Рейна“, който отне живота на 39 души, празнуващи настъпването на Нова година.

„Самоличността на лицето, отговорно за нападението Истанбул, е установена“, заяви министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от AFP без обаче да разкрива допълнителни подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят