Турчин влиза в затвора в Бобов дол за трафик на 91 кг марихуана

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура–Кюстендил приведе в изпълнение седемгодишна осъдителна присъда „лишаване от свобода“ за контрабанда на наркотици. Турският гражданин Осман Айдън (на 48 години) от Истанбул се е признал за виновен за извършено от него престъпление и е сключил споразумение с прокурор от прокуратурата, което съдът е одобрил, съобщиха от държавното обвинение.

От доказателствата по делото се установява, че на 14.06.2017 г. на ГКПП Гюешево, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната с Република Македония високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана). За целта подсъдимият използвал товарен автомобил с полуремарке, управляван от него.

Дрогата, с общо нето тегло 91.015 кг, била разпределена в 48 пакета, укрити в помощните и резервните гуми на МПС. Стойността на наркотика възлиза на 364 060 лв.

Наложеното на О. Айдън ефективно наказание от седем години „лишаване от свобода“ той ще изтърпи при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият ще заплати и глоба в размер на 50 000 лв.

Присъдата е приведена в изпълнение и ще бъде изтърпяна в Затвора-гр. Бобов дол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право