Тъжен юбилей за Алонсо

Допреди няколко години Фернандо Алонсо минаваше за най-добрия пилот във Формула 1 независимо, че някои от по-младите му колеги надминаха успехите му. Сега испанецът записа състезание №300 в най-престижната верига в моторните спортове, но нямаше много поводи за празник.

Гран при на Канада завърши предсрочно за звездата на „Макларън“ - той отпадна в 43-ата обиколка заради повреда. Този път проблемът не беше в двигателя, а в ауспуха. Разочарованието принуди Алонсо да изпусне намек, че мисли за оттегляне от Формула 1.

„Не знам дали догодина отново ще карам тук – призна двукратният световен шампион. - Засега мисля за настоящия сезон. Със сигурност отборът трябва да подобри представянето на колата, но също и надеждността й.“

След това обаче 36-годишният испанецът засили слуховете, че крои планове да премине в друг шампионат.

„Това състезание е зад гърба ми и вече мисля за „24 часа на льо Ман“ - заяви Алонсо. - Надявам се там да ме чака нещо по-добро.“

Бившият световен шампион Нико Розберг също не смята, че ветеранът има бъдеще във Формула 1. „Много хора отново искат да го видят на върха, но никой от големите отбори не би го взел заради интригите, които създава в тимовете“, заяви Розберг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт