Тъжният край на една романтична ера

Една романтична ера, продължила 22 години, завърши повече от тъжно. Арсен Венгер слезе от евросцената като треньор на „Арсенал“ със сълзи. Тимът му отпадна на полуфинал в Лига Европа след 0:1 от „Атлетико“. Вече е ясно – Венгер си остава неудачникът. Така и не спечели евротурнир, въпреки че три пъти игра финал. Остави чудовищно много работа на своя все още неизвестен наследник. За втора година поред „Арсенал“ няма да играе в Шампионската лига.

Понякога футболът може да е много приятен, но може и да е много жесток – промълви Венгер. - Много съм тъжен. Същото се случи и в първия мач, когато завършихме 1:1. Ние създавахме опасните положения, но получихме нелепи голове. В нито един от двата мача не натиснахме педала в правилния момент. „Атлетико“ игра със страх през първото полувреме и ако не беше голът на Диего Коща в края, щяхме да ги елиминираме. Но не можеш да оставяш свободен един от най-добрите нападатели в света.“

Френското страдание имаше и още едно лице. Защитникът Лоран Кошчелни напусна контузен терена. Оказа се, че има разкъсване в областта на ахилеса. Диагнозата означава черна вест – Кошчелни няма да играе на Мондиал 2018.

А футболистите на „Атлетико“ действаха като истински воини на терена. Дори без наказания си треньор Диего Симеоне, който ръкомахаше от като полудял от ложата. Вече е чудо, ако във финалите на двата евротурнира няма испански отбор. Само Симеоне с „Атлетико“ два пъти спечели Лига Европа и два пъти игра в дуела за трофея в Шампионската лига.

И нека да направим едно последно сравнение. Оборотът на „Атлетико“ е 270 милиона евро, а този на „Арсенал“ - 490 милиона евро. Не винаги парите са на първо място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят