Тъкмят рецептата за бира със светена вода

Миналата година бирената църква имаше класове по бирена йога.

Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Пивото ще бъде представено на литургия в София

Български пивовари тъкмят рецептата за бирата със светена вода. Това съобщи за ''Труд'' Чавдар Петров, който е основател на Българска бирена църква. Повод да го потърсим бе съобщението, че предстои да бъде пуснато първото пиво, в което ще има и светена вода.

Бирата ще бъде комплимент към всички последователи на църквата и се появява по повод 10-годишнината от създаването на организацията.

Тя ще носи името A-Men и ще бъде произведена със светена вода взета от всяка една църква, като някои от пивоварите предлагат дори тя да се вземе от Атон. Пивото ще има лимитирана серия и ще се раздава безплатно. За първи път тя ще бъде представена през септември на тържествена литургия в София. Производството ще стартира още от началото на месец август.

“Нашите последователи и миряни могат да ни подпомогнат с финансирането на този проект в платформата за групово финансиране “ИндиГоуГоу”. Предвидили сме специални апостолически места за най-големите дарители”, допълва Петров.

Църквата е създадена преди 10 г., но е регистрирана през 2014 г. в Софийски градски съд като сдружение с нестопанска цел. Има над 30 хиляди онлайн последователи.

От бирената църква съобщават и че са отговорни към всички религии и вероизповедания. През 2017 г. екипът на ББЦ съвместно с веригата за бургери, бири и приятели SKAPTO създават The Preacher - първият бургер, в чиято рецепта има бира. През 2018 г. организацията представя за първи път в страната класове по бирена йога, разработени съвместно със сертифициран йога инструктор, които превеждат участниците през серия от медитативни практики, завършващи с чаша добра бира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл