„Тъмната кула“ нахлува в кината

Звездите са Матю Макконъхи, Идрис Елба и Аби Лий

32_2Най-атрактивната филмова премиера този уикенд е “Тъмната кула” - екранизация по епичната поредица на майстора на хоръра Стивън Кинг.

Ето го и сюжета: Джейк Чеймбърс (Том Тейлър) е 11-годишно, търсещо приключения момче, което открива следи за съществуването на друго измерение, наречено Средната земя. Следвайки мистерията, той е пренесен в Средната земя, където среща обитаващия граничната зона рицар (стрелец) Роланд Дисчейн (Идрис Елба), който е на мисия да открие Тъмна кула, издигаща се в Крайния свят и представляваща сърцето на целия свят, където се надява да достигне центъра на пространство-времето и да спаси от унищожение Средната земя. Но с множество чудовища и злия магьосник Уолтър Падик (Матю Маконъхи) по петите им, нетипичната двойка открива, че задачата може да е трудна за изпълнение.

32_3Някои фенове на литературния първоизточник са скептични относно потенциала на филма да се превърне в качествена екранизация по книгите на Кинг и имаха проблеми с някои решения за актьорския състав. При всички положения Матю Макконъхи, Идрис Ела и прекрасната Аби Лий са достатъчно атрактивни и интересни имена и би трябвало да привлекат публиката.

Режисьор на “Тъмната кула” е Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите освен Идрис Елба, Матю Маконъхи и Аби Лий зрителите ще могат да видят още Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино