Тъмничарите на светло

Джиесемът, който надзирателят доставя тайно на затворника у нас, струва колкото три негови заплати. Това стана ясно вчера, когато тъмничари от 15 града протестираха под лозунга „Европа и за нас!“, и се заканиха да протестират пак, ама пред НДК, та да ги види европредседателството, като се сбере да заседава там.

Чудна работа. Икономиката в България бележи ръст, прогнозата за макроикономиката е добра, но по някаква необяснима причина пазачите на местата за лишаване на свобода недоволстват от отредените им 600 лева на месец и искат още – да се изравнят с полицаите, на които им дадоха цели 100 милиона лева на старта на председателството, само и само да не посрещат хер Юнкер с билборд, на който пише колко получават.

Тия хора съвест нямат ли – да ни излагат пред чужденците така! Какво им е? По закона за договорите те имат право на „възнаградително дарение“ за услуги (чл. 227) – и могат спокойно да си го взимат за това, че снабдяват пандизчиите с ракия, хероин, телефони и всичко необходимо, за да се чувстват добре в килиите и да си въртят оттам криминалния бизнес. А имат и право на избор на работодател – като не им изнася държавата, че малко плаща, дал Бог затворници у нас – 7 000 таман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари