Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Криминалисти от полицейското управление в Шумен разкриха наркооранжерия в къща в кв."Дивдядово". Три стаи от имота си 58-годишният стопанин Д.И. бил приспособил за перфектно растениевъдство. Когато в петък по обяд полицаи влезли в къщата, в 2 от стаите внедрените системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим.

https://youtu.be/TqslvNRcSYI

 

Открити са общо 223 растения в пластмасови саксии в различен стадий - някои си извисявали до 100 и 130 см. В съседно помещение, пълно с лампи, химикали и снабдено с вентилация се отглеждал разсада и там имало още 145 саксии с подрастваща наркотрева.

В къщата са намерени и 101 къса саморъчно свити цигари и към 100 грама суха листна маса, наподобяваща тютюн. Предстои лабораторното им изследване, съобщавата от полицията в Шумен.

Цялото оборудване за отглеждане на дрогата - климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление и марихуана са иззети.

За срок до 24 часа в РУ-Шумен е задържан 58-годишният Д.И. Мъжът не е осъждан до момента. Преди време се е занимавал с търговска дейност, но явно сега се е преквалифицирал. Възможно да не е работел сам, а да е произвеждал за някой с осигурен пазар.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Оръжна прокуратура в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право