Търгове без най-ниска цена

Трябва да се спрат търговете с критерий най-ниска цена, категорична са от Камарата на строителите.

Искат мерки за привличане на кадри

Ниската цена да отпадне като критерии при избора на изпълнителни в търговете. За това настояват от Камарата на строителите в България (КСБ). Трябва да се каже „не“ на сивия сектор и на най-ниските цени, категоричен бе изпълнителният директор на организацията инж. Мирослав Мазнев.

Позицията си представителите на сектора изразиха през последната седмица в поредица от срещи с ръководствата на политическите партии у нас. „Настояваме за законодателни промени, с които да се въведе ценообразуване в сектора в съответствие със стойността на материалите, така че, когато някой прави цена, тя да е правдива и съвременна, а не остаряла”, обясни председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев. Той подчерта, че компаниите в сектора искат да работят качествено и в нормални срокове, като за това на бранша трябва да бъде осигурено спокойствие.

Нужни са и мерки за привличане на повече кадри в сектора и спиране на изтичането на обучените хора в чужбина. През 2017 г. средно образование с профил строителство са завършили 708 души, а само 28 от тях са продължили висшето си образование в тази сфера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика