Търговище остава в грипна епидемия, но учениците се връщат в клас

Грипната епидемия в Търговище остава, но учениците се връщат в клас в сряда – 6 февруари. Това реши Регионалното бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания на заседанието си във вторник.

Въведените мерки за ограничаване разпространението на грипа остават в сила до 8 февруари, тъй като отчетената заболяемост е 206 души на 10 000 население, което се води епидемична стойност.

Има тенденция на намаляване, но все още процентът заболели е висок, допълват от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Боледуват всички възрастови групи, като най-малко засегнати са хората над 65-годишна възраст, които са и най-уязвими заради хронични заболявания.

През миналата седмица са регистрирани 54 случая на усложнения от грип и остри респираторни заболявания, като сред тях има и 25 пневмонии. Само този понеделник има още 11 случая, включително 7 пневмонии.

Заради епидемията в трите болници в областта са разкрити допълнително 56 легла.

Възстановяването на учебните занятия, които бяха прекъснати за седмица превантивно, при 24% отсъстващи, е в сила за всички учебни звена на територията на областта. Проследяването на заболяемостта в училищата ще продължи и през следващите дни, уточняват от РЗИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони