Търговище стана романтична столица с 53-метрово любовно писмо

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година в надпревара за най-дълго любовно послание, обявена от верига книжарници и издателство.

Новината съобщиха от книжарницата в града, след като търговищкото писмо се оказало цели 53 метра, изпреварвайки това от Велико Търново, което било 48,40 метра.

2 метра от най-дългото писмо били изписани от едно момиче от Търговище, което изляло на белия лист любовно есе. Двама шестокласници пък описали в писмото чувствата си към момичета, които харесвали, но очевидно не смеели да признаят чувствата си. Едното момче нарисувало и сърце с инициали. Така с усилията на десетки читатели били изписани всички листове, сглобили писмото.

Любовните послания са писани в 29 книжарници в страната. Освен думи на обич, копнеж и надежда, читателите можели да изпишат и любим цитат от книга. Така посланията от всички 20 български градове, в които е била кампанията, стигнали общо 236, 63 метра. Така бил подобрен резултатът от предходно издание с близо 13 метра

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони