Търговската гимназия в Стара Загора е с напълно обновена сграда

Сградата на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора е изцяло обновена. Днес тя беше открита с тържествен водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Киприан и в присъствието на много гости, преподаватели и бивши и настоящи ученици на най-старото професионално училище в региона.

img_5509

„Днешният ден е празнична дата в 97-годишната история на училището. Този ден поставя началото на нов етап на сградата, в която се обучават бъдещите икономисти на България. Това е поредното училище в Стара Загора, на което се извърши основен ремонт“, каза в приветствието си към гостите директорът на гимназията Снежана Танева. Тя припомни съществуващия дългогодишен проблем със собствеността на сградата, който не позволяваше да бъде направен ремонт. Части в размер на две трети от сградата, която е строена през 1928 г., бяха притежание на частни собственици. След дълги и тежки преговори Община Стара Загора придоби тези дялове, като плати 800 хил. лева. Извършеният през последните 4 месеца ремонт е на стойност 1,3 млн. лева и е финансиран чрез оперативна програма „Региони в растеж“.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров честити на преподавателите и учениците обновената сграда, като им пожела да я ползват със здраве и да постигнат много успехи. "Градът става все по-хубав за живеене. Където и да продължите образованието си, върнете се в Стара Загора", призова той учениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България