Търговци ще плащат по 10 вместо по 16 лв. за временен обект

Предложението е на Община Бургас

Търговци ще плащат цена от 10 вместо 16 лева за 1 кв. м. на преместваем обект на месец. Предложението за корекция на цената е на Община Бургас. То касае корекция на наема за търговските обекти, които са разположени около бившите Районни универсални магазини – „Младост”, „Велека” и „Резвая”, както и в района на УМБАЛ. Те се намират в трите комплекса – „П.Р.Славейков”, „Изгрев” и „Меден рудник”.

В момента тези обекти попадат документална в най-високата тарифна зона и търговците плащат по 16 лева наемна цена на 1 кв.м. на месец. Ако предложението на Общината бъде одобрено от съветниците в местния парламент, цените ще станат като в другите зони на комплекс „Изгрев”, а не като в центъра на Бургас.

В момента такива търговски обекти има около РУМ „Велека” и УМБАЛ. Там има трайно незаети позиции за поставяне на временни преместваеми обекти. С оптимизацията на наема се цели по-висока ангажираност на съществуващите търговски площи и създаване на условия за развитие на малкия бизнес в нови територии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони