Търновец падна в 6-метрова шахта, пожарникари го спасиха (снимки)

30-годишен мъж от Велико Търново е пропаднал в 6-метрова шахта, докато си разхождал кучето. Търновецът е пострадал и е откаран в областната болница със счупен крак и множество натъртвания и охлузни рани по цялото тяло, но животът му е вън от опасност.

Инцидентът станал около 16 часа в четвъртък на ул."Слънце" на около 50 м от жилищен комплекс "Слънчев дом", където потърпевшият живее. В злополучния следобед Кристиян И. извел кучето си на разходка. По време на обиколката в района, мъжът не забелязал шахтите на ВиК, които наполовина били покрити с бетонна плоча. Младият мъж стъпал в единия край на плочата и след миг заедно с нея полетял към дъното на ямата, която се оказала с размери 6 м/ 6 м.

В същото време приятелката на Кристиян била на терасата на жилището му и видяла как той пропада в съоръжението и незабавно подала сигнал на тел.112.

работник, шахта, велико търново, пожарникари

След минути на място пристигнал екип от огнеборци и линейка. Пожарникарите срязали катинара, с който бил заключен подходът към водопроводните шахти. Техни колеги пък спуснали през отвора носилка, на която бил положен раненият мъж. На помощ се притекли и съседи и така група от 8-9 мъже измъкнала Кристиян И. от ямата. Той незабавно бил откаран в болницата.

По случая ще се води разследване и ще се изяснява защо дълбоката шахта, която е в непосредствена близост до жилищния комплекс, детска градина и магазини е била отворена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България