Търновската прокуратура издирва пишман майстор, чийто ремонт на камина довел до смъртен случай

Прокуратурата в Старата столица търси съдействие от гражданите в страната. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново се провежда разследване във връзка с инцидент от 07.03.2015г. в къща за гости „Росна вила” в с. Росно, обл. В. Търново, ул.“Осма“№7, при който при взривяване на камина с водна риза към локална отоплителна система е причинена смъртта на Богдана Маринова от с. Росно.

В хода на проведеното разследване е установено, че в периода от м. октомври 2014г. до 07.03.2015г. във вилата е възникнала аварийна ситуация с отоплителната инсталация. По това време е имало гости в къщата. Извършен е бил спешен ремонт от неизвестно за органите на разследването лице, което е отстранило предпазен клапан.

Въпреки положените усилия, до настоящия момент не е установена самоличността на лицето, извършило ремонта.

Не е установена и самоличността на гостите във вилата в периода м. октомври 2014г. до 07.03.2015г., с помощта на които разследващите биха могли да установят кое е лицето, премахнало предпазния клапан на отоплителната инсталация.

Затова прокуратурата призовава всички български граждани, посетили Росна вила в с. Росно, обл. В.Търново, ул.“Осма“№7 в периода м. октомври 2014 г. до края на месец февруари 2015 г., или имащи информация за случилото се, да се свържат с прокуратурата или органите на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България