Търновци посрещат 2017 г с Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Николина Чакърдъкова

Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Николина Чакърдъкова, Неврокопският ансамбъл и група D2 ще веселят жителите и гостите на Велико Търново навръх Нова година.

Пищният концерт на 31 декември ще е пред сградата на общината, където от 23 ч. ще започне празничната програма по посрещането на новата 2017 година. Множество предпразнични прояви са подготвили от общинската администрация, като цели шест пъти през последния месец на годината ще бъде излъчен спектакълът „Царевград Търнов – Звук и светлина”.

Аудио-визуалното шоу на крепостта Царевец може дасе гледа на 3, 7, 10, 17, 25 и 30 декември от 19 ч. Традиционните детски коледни работилнички са на 10 и 17 декември от 10 ч. пред кабинета на Кмета.

Помислено е и за любителите на оперното изкуство – на 16 декември от 19 ч. могат да се насладят на Държавна опера – Варна, която ще представи на сцената на МДТ „Константин Кисимов” „Норма” от Белини. На 21 е пък оперетата „Веселата вдовица” от Лехар, представена от талантите на театъра в старата столица. В храма на Мелпомена канят и на традиционния коледен концерт на 22 декември.

Хилда Казасян, Христо Йоцов и Биг бенда при община Велико Търново ще очакват търновци на 21 декември от 19 ч. на сцената на читалище „Надежда”, а входът за проявата е свободен. Също в „Надежда” е коледния концерт с участието на формациите към читалището, хор „Кантилена” и мандолинен състав от Македония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони