Търсим доставчик на 120 хил. ваксини

Срокът на офертата изтича на 1 юни

Търгът трябва да набави задължителната 4-валентна имунизация

Нов търг за ваксини на обща стойност 3,25 млн. лв. с ДДС обяви Министерството на здравеопазването, след като през март обществената поръчка се провали поради липса на кандидати.

Новата включва заявление за необходимия брой 4-валентна ваксина (дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит), която е задължителна в имунизационния календар и се поставя на 6-годишните деца; ваксина срещу бяс; ваксина срещу коремен тиф. Най-много средства са предвидени за 4-валентната. От нея трябва да се закупят 103 500 броя на стойност 2,9 млн. лв. Необходимите ваксини срещу бяс са 15 000, а срещу коремен тиф - 1500.

Общо 120-те хиляди бройки трябва да бъдат разпределени в доставки по 25-35 хиляди на месец до края на годината.

Срокът на офертата е до 1 юни, след което ще стане ясно дали този път ще се намерят доставчици за пълния имунизационен календар за 2017 г. Офертите ще бъдат отворени на публично заседание на 2 юни в сградата на Министерството на здравеопазването.

За да реши проблема с планирането на ваксините, служебният екип на здравното ведомство предложи създаването на нормативни промени за подписване на дългосрочни договори с производителите и изграждането на 30-процентов държавен резерв.

Проблемът с недостига на имунизации и обезпечаването на нуждите на населението трябва да бъде окончателно решен от екипа на новия министър проф. Николай Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве