Търси се любимец на „Герена“

Феновете на „Левски“ винаги са имали своя голям любимец без значение моментното състояние на тима. Не става въпрос само за емблематични играчи, оставили траен отпечатък в историята на клуба, но и за онзи лимитиран вид футболисти, които бързо стават слабост на привържениците. През изминалия сезон такива бяха Роман Прохазка и Васил Панайотов. Но и двамата вече не носят „синята“ фланелка. След 5 години вярна служба словакът продължи кариерата си в чешкия шампион „Виктория“ (Пилзен), а договорът на сърцатия български халф не бе подновен.

По време на представянето на отбора срещу „Олександрия“ си пролича, че за момента няма изявен фаворит за жадното за успехи фенско „синьо“ сърце. При подобен вид събития най-ярко се вижда кои играчи вече са спечелили трибуните и кои тепърва трябва да изпълнят тази тежка задача.

Божидар Митрев, стражът и капитан на тима, със сигурност е един от любимците, но през изминалата кампания изигра серия колебливи мачове и доверието към него бе снето. Пролича си и по сравнително слабите аплодисменти, дошли от Сектор „А“, където бяха настанени зрителите в приятелския двубой. За капак и мястото на вратаря в стартовия състав е застрашено от Мартин Полачек, новото попълнение на „Левски“.

И Серджиу Буш можеше да сложи този скъпоценен ореол, но пропусна да го направи във финала срещу „Славия“. Тогава нападателят трябваше да реализира само едно от всичките положения, открили се пред него, но не успя.

Съдейки по децибелите в четвъртък вечер, може би най-близо до сърцето на привържениците са карето чужденци Давид Яблонски, Паулиньо, Хали Тиам и Габриел Обертан. Те бяха посрещнати най-горещо от привържениците на „Герена“ преди старта на сезона.

levski

Бразилецът заби 8 попадения през пролетта и набързо се превърна в основна единица в състава на Делио Роси. Лошата новина е, че фланговият футболист е контузен и е под сериозна въпросителна за мачовете с „Вадуц“. На свой ред Габриел Обертан носи фантазията в играта и „сините“ и в негово лице феновете виждат лидера, който може да направи разликата в дадени срещи. Направи го срещу ЦСКА и „Славия“ за купата на България, но това не стигна. Тиам пък е друг вид футболист, той е сърцето. Гори в играта и е готов буквално да разкъса противника в името на победата. Такъв е и Давид Яблонски, който спокойно може да се нарече „старо куче“, предвид поредната голяма промяна в отбора на 26-кратните шампиони през последните 12 месеца. Чехът еднакво добре спира атаките на съперниците и бележи важни попадения. Новината, че може да бъде продаден през лятото стресна привържениците, които през годините се нагледаха на нескопосани играчи на тази позиция.

И Иван Горанов вече е сред тези, ползващи се с доверие от феновете. Бранителят вдигна осезаемо нивото през 2018 година. Показа израстване и логично е сред най-новите капитани на отбора.

Но въпреки редицата изброени имена, към днешна дата липсва всеобщ любимец. Това обаче може бързо да се поправи, защото се задават първите мачове в Европа, а привържениците на „Левски“ отдавна мечтаят за „син“ поход, за нова вдъхновяваща приказка. А за нея трябват герои...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ