Търсят за МВР нечули и невидели

Бъчварова и Борисов показаха на журналистите една нова патрулка и увериха, че до три години полицаите ще разполагат с 1000 такива.

След три години – я попа, я попадията, обаче посещението на събитието си заслужаваше, за да се чуе нещо, което каза премиерът в оставка: „Коли има, трябва да намерим и полицаи, защото вече не щат да стават.“

Че трябва, трябва. Ама как? С колите лесно – обществена поръчка, комисионна и хайде. Но с полицаите? Ако случайно са изгубени в гората - да ги търсят там. А то 5000 избягаха от МВР току що съвсем неслучайно - писна им да вземат мизерни заплати, да ходят с вехти униформи като клошари, гражданите да ругаят в тяхно лице калпавата държава, да работят извънредно без да им плащат, да нямат ни бензин, ни патрони, ни химикалки, бандитите и адвокатите да им се подиграват, да им пускат с парашут въздухарски началници, да изпълняват глупави заповеди, когато стачкуват, да не им обръщат внимание... Да, вярно е, че някои ченгета хукнаха дето им видят очите да си дирят късмета, но даже и те (пък камо ли тарикатите, постлали си пътя извън МВР) назад не поглеждат, а за техните места по полицейските управления кандисват само разни...меко казано - нечули и невидели. Пак добре, че на Бъчварова десетина дни няма да й стигнат да ги намери. Хиляда празни патрулки са това - ако ги има, де - не дай, Боже след време да ги срещнем пълни със серсеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари