Търсят изчезналите рибари само по суша

Издирването на изчезналите в понеделник двама рибари от Дуранкулак продължава, но вече само по суша, съобщи кметът на пограничното село Веселин Йорданов.

29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков са в неизвестност вече четвърти ден, след като излезли с дървена лодка от пристана в Дуранкулак да прибират мрежи от морето и повече не се прибрали. Два дни по море ги издирваха катери на Гранична полиция и Морска администрация.

Районът бе проверен и от вертолет "Пантер" на ВМС, но от рибарите и лодката им не бе открита никаква следа. Операцията бе прекратена окончателно в сряда вечерта след преценка, че шансовете да бъдат намерени са нулеви. Няма вест и от румънската Гранична полиция, която бе сезирана заради възможността теченията да са завлекли лодката на север, каза Йорданов.

Доброволци обаче продължават да кръстосват крайбрежието от Дуранкулак до Шабла с надежда да се натъкнат на следи. "Времето се успокои, затова колеги на Коста и Галин смятат в събота да излязат в морето до района, към който те са тръгнали и с тралове да претърсят дъното", уточни кметът на Дуранкулак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България